Maandag - Vrijdag 08:00 - 16:00

Zaterdag en Zondag - GESLOTEN

QR contact
Top

Over Paul Claessens, praktische duizendpoot

”Mensen blij maken, dat is mijn doelstelling!”

Paul

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in mijn persoonlijke verhaal! Ik stel me dan ook graag eerst even aan u voor: mijn naam is Paul Claessens (1986). Geboren én getogen in het Noord-Limburgse Ysselsteyn en blakend van ambitie, enthousiasme, gedrevenheid en leergierigheid. Karaktereigenschappen die bij iedere klus uitstekend van pas komen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf te verbeteren en zo de prestaties van mezelf en mijn team naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd naar mijn competenties en het verhaal achter PCPWorx? Dan nodig ik u graag uit om verder te lezen!

Praktijkgericht

Al vroeg ontwikkelde ik een interesse in elektra. De keus voor een praktijkgerichte opleiding was in mijn geval dan ook een logische. Ik koos voor een specialisatie in de elektrotechniek waarbij ik in de praktijk ervaring op mocht doen bij Keijsers-Manders. Een bedrijf gespecialiseerd in alle vormen van installatietechniek.

Aansluitend heb ik een opleiding afgerond waarbij consumenten-elektro centraal stond. Mijn aandacht werd in die tijd vooral getrokken door alles wat met audio en video te maken had. Bij Purple Group, een toonaangevend bedrijf op het gebied van licht en geluid in de entertainmentbranche, kreeg ik de kans om mij op dat gebied verder te ontplooien. Een prachtige leerschool waar ik nu nog altijd de vruchten van pluk.  

Het roer om

In de praktijk betekende het werk in de entertainmentbranche wel dat ik vaak lange dagen maakte. Tot in de vroege uurtjes was ik in de weer op een festival of evenement. Een levensstijl die op een gegeven moment moeilijk vol te houden bleek. Ik besloot dat het roer om moest en dat ik me qua werk moest verbreden. Op die manier was ik niet langer gebonden aan de evenementensector, waar werkdagen van meer dan twaalf uur vaker regel dan uitzondering zijn.

Timmerman

Werken met de handen was altijd al een passie van me. Een opleiding tot timmerman was dan ook een logisch vervolg. Op die manier kon ik mijn werkveld verbreden. Bij aannemersbedrijf Teunissen BV heb ik niet alleen met veel plezier gewerkt, ze gaven me ook de kans om praktijkervaring én kennis op te doen in de woningbouw.
Daarnaast bleef ik ook verschillende werkzaamheden op het gebied van audio en video oppakken. Dat deed ik naast mijn baan in loondienst, als payroller. Tja, werken is en blijft een hobby van me.

Op eigen benen

De klussen op zowel het gebied van timmerwerk als die op audiovisueel gebied bleven zich aandienen. Daarom waagde ik in 2009 een sprong in het diepe en besloot ik als zelfstandige verder te gaan. De geboorte van PCPWorx! Vanaf dat moment stond ik op eigen benen als freelancer in de bouw- en entertainmentindustrie.
Een prachtige tijd waarin ik met artiesten – onder andere André Rieu en Within Temptation – de landsgrenzen overstak en ze ondersteunde tijdens hun tournee. Ook hield ik me bezig met de aanleg van glasvezel door het hele land en zette ik mezelf in als chauffeur (rijbewijs C- en CE) daar waar nodig.

Win-winsituatie

Meer en meer kwam de focus van mijn werk te liggen bij timmerwerk en interieurbouw. Ook mijn opleiding als elektromonteur kwam alsmaar vaker van pas waardoor ik veel mooie en bovenal diverse projecten van A tot Z kon uitvoeren. Door deze competenties te combineren kon ik mensen blij maken én mijn passies uitoefenen: een echte win-winsituatie.

Daar waar nodig riep ik de hulp in van collega’s, die ik blind kon vertrouwen. Betrouwbare vakmensen met wie ik samenwerkte zodat de installatietijd verkort kon worden. Dit zorgde ervoor dat ook de grotere projecten niet aan mijn neus voorbij gingen. Deze werkwijze hanteer ik nog steeds.

Beveiliging

In de tussentijd bleef ik me ook op andere gebieden ontwikkelen. Zo ontstond er bij mij een groeiende interesse in beveiligingstechniek. Nadat er enkele malen werd ingebroken in mijn toenmalige werkplaats was voor mij de maat vol en besloot ik de daad bij het woord te voegen. Ik bouwde zelf bewakingscamera’s in en plaatste sensoren om op die manier een ongenode gast zo snel mogelijk te kunnen detecteren en verifiëren. Ook begon ik me te verdiepen in de vele mogelijkheden die er op het gebied van beveiliging zijn en ging me ook in deze tak specialiseren.

Advies op maat

Intussen ben ik in staat om een klant beveiligingsadvies op maat te geven. Daarbij kijk ik naar verschillende factoren die van belang zijn zoals de bouwkundige constructie en de aangelegde elektra. Factoren waar ik door mijn andere werkzaamheden het nodige van weet en waardoor ik het juiste advies kan geven. Efficiënter stroomverbruik nemen we ook meteen mee in het uiteindelijke advies.  

Om te mogen opereren in de beveiligingsbranche moet je aan tal van voorwaarden voldoen. De afgelopen jaren heb ik in dat kader verschillende certificaten gehaald zoals dat van monteur beveiligingssystemen (MBV). Ook ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Erkende Beveiligingsbedrijven. Daarmee waarborgt de sector een bepaald niveau waar ik me graag bij aansluit.

Veel verzekeringen eisen dat een beveiligingsinstallatie wordt aangelegd door een VEB-gecertificeerd bedrijf. Wat dat betreft zit je bij PCPWorx altijd goed.

Contact

Het takenpakket van PCPWorx is breed. Van elektra tot timmerwerk en van interieurbouw tot audiovisuele techniek: bij mij bent u aan het juiste adres. Ook wanneer een aantal van deze werkzaamheden samenkomen – bij een ver- of aanbouw bijvoorbeeld – help ik u graag uit de brand. En zelfs voor advies op gebied van beveiliging én de realisering van een beveiligingssysteem kunt u bij mij aankloppen. Want mensen blij maken, dat is mijn doelstelling!

Op pcpworx.nl vindt u meer informatie over al mijn werkzaamheden en competenties. Neem gerust eens vrijblijvend contact met me op om te kijken wat ik voor u kan betekenen.