Maandag - Vrijdag 08:00 - 16:00

Zaterdag en Zondag - GESLOTEN

QR contact
Top

De opties van het geluidssysteem

Afhankelijk wat de toepassing is van uw geluidssysteem kunnen er verschillende opties worden toegevoegd. Voor extra weergave in het laag kan er worden gekozen om subwoofers in de keten op te nemen. En wanneer uw graag wenst dat medewerkers hun eigen kantoor of werkruimte zelf kunnen controleren kan er een wandmodule worden ingebouwd om het volume van zones te regelen. Deze staat direct in contact met het geluid systeem.


Voor omroepinstallaties is het wenselijk een paging microfoon te installeren, zodat er berichten over de installatie naar buiten gebracht kunnen worden. Vanzelfsprekend kan ook rondom de versterker worden uitgebreid. Een mixer om microfoon signalen en afspeel signalen te verdelen bijvoorbeeld. Of om verschillende zones individueel aan te sturen in de vorm van volume of zelfs signaal. Zo is het mogelijk om in de ene ruimte een CD af te spelen en in de andere ruimte het signaal van een FM tuner of netwerk player zoals een Sonos
Ook is het bij de meeste installaties mogelijk om een verbinding te maken met de alarm- of brandmeldinstallatie,
Dan is er veel mogelijk om draadloos via wifi of draadloos uw geluid af te spelen.

100Volt geluid systeem

Binnen een 100 volt systeem vind u verschillende componenten terug. Allereerst natuurlijk het meest opvallende element; de speaker. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. U kunt kiezen voor opbouw luidsprekers, plafondspeakers, zuil speakers, hang systemen of een hoorn luidspreker. Misschien vergeet ik er hier zelfs wel een aantal. Deze luidsprekers moeten aangestuurd worden door een versterker.


Ook versterkers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er versterkers die echt alleen maar voor vermogen zorgen. Maar er zijn ook versterkers waarop u allerlei signalen kunt insturen. Deze worden ook wel mengversterkers genoemd. De versterker wordt uiteindelijk met de speakers verbonden door luidspreker kabel. Hiermee is de basis van het 100 volt systeem compleet. De luidsprekerkabel levert namelijk het geluidssignaal en genoeg voltage om een reeks speakers van het juiste vermogen te voorzien.

Het 100V systeem, 100 volt dus, wordt veel gebruikt in ruimtes waar geluid over een groot oppervlak verdeeld moet worden. Op een 100V versterker kan u veel meer speakers aansluiten dan op een normale versterker. Hierdoor kan u met 100V speakers het geluid heel gelijkmatig over een ruimte verspreiden.

PCPworx kan u helpen bij creëren van de juist geluid installatie.